SSB KOORDİNASYONUNDA DEPREM İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR 21ŞUB
SSB KOORDİNASYONUNDA DEPREM İÇİN YAPILAN ÇALIŞMALAR

 

Savunma Sanayii Başkanlığımız koordinasyonunda, sektörün bir çok firması da kabiliyet ve teknolojileriyle yaşanılan deprem felaketinde sahada yetkililere destek oldular.

Deprem bölgesinde ilk günden beri keşif gözetleme görüntüleme amacıyla muhtelif tip ve boyutlarda bir çok insansız hava aracımız görev yaptı ve ilk defa baz istasyonu entegre edilen İHA uygulamasını da burada hayata geçirildi. 

Savunma sanayiimizde yeni geliştirilen teknolojilerimizde deprem bölgesinde önemli görevler üstlendi. Çubuk kamera, termal kameralar, duvar arkası radar, göçük altı görüntüleme ve tespit sistemleri. Bunların bir çoğu da ilk kez kullanıldı.

Savunma sanayii firmalarımız ayrıca, jeneratör ve projektörler başta olmak üzere, sahada arama kurtarma çalışmalarına yardımcı olan kesici, kırıcı, delici gibi ekipman ve teçhizatlarıyla destek oldular. Bunun yanı sıra, insani yardım malzemesi desteklerini de tüm savunma sanayi sektörü olarak kesintisiz sürdürüyoruz

Savunma Sanayii Başkanlığımız koordinasyonunda, sektörün bir çok firması da kabiliyet ve teknolojileriyle yaşanılan deprem felaketinde sahada yetkililere destek oldular.